Monumenten.nl is een initiatief van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en het Nationaal Restauratiefonds

Bekijk hier de online versie.

Uw gegevens
Aanhef
Mevrouw
Achternaam
Mosterman
E-mailadres
r.mosterman@restauratiefonds.nl
Foto duco
Praktische tips voor schilderwerk

Monumentale interieurs hebben onderhoud nodig, het beste is om dat preventief te doen. U kunt hierin zelf vaak al de eerste stappen uitvoeren, door bijvoorbeeld regelmatig schoon te maken. Zo hoeft er minder te worden geschilderd en blijft er uiteindelijk meer van de originele verflagen behouden.

meer tips
Foto detail
De monumentenmarkt biedt alternatief voor de liefhebber

Monumenten hebben over het algemeen een hogere prijs, maar kunnen ook voordelen bieden. Uit cijfers van het jaarlijks onderzoek naar de monumentenmarkt blijkt dat monumenten momenteel sterker in prijs stijgen dan reguliere woningen, en ook dat de aankooptijd doorgaans langer is. De extra rust en tijd biedt de koper de kans op een goede koop.

lees verder
Foto duco
Vijf tips voor onderhoud in de lente
Met de lente voor de deur kunt u uw monumentale pand weer uit de winterslaap halen. Het is een goed moment om het pand op schade na te lopen en onderhoud uit te voeren. Maar wat is verstandig om de komende tijd aan te pakken? En waar moet u uw pand op controleren? Vijf tips helpen u vooruit.
aan de slag
Foto detail
“In de kelder vonden we een waterput van vóór 1848”

Gloria en haar gezin vielen voor een rijksmonumentale boerderij in Zuidlaren. Ze restaureerden het voorhuis om er een stijlvolle bed and breakfast van te maken. Gasten kunnen er nu douchen boven een waterput van vóór 1848. “We vonden de originele plavuizen en de roestafdrukken van de melkbussen.”

lees het verhaal
Foto duco
Herbestemmingssubsidie 2017 verleend

De besluiten voor de Herbestemmingssubsidie 2017 zijn verzonden door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. De regeling geldt ook voor provinciale en gemeentelijke monumenten en voor gebouwen zonder monumentstatus met bijzondere cultuurhistorische waarde. Vanaf 1 oktober 2018 kunnen weer nieuwe subsidieaanvragen worden ingediend.

lees verder
Monumenten.nl is een initiatief van het Nationaal Restauratiefonds en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Als u geen e-mail van Monumenten.nl meer wenst te ontvangen, dan kunt u zich hier afmelden.