Monumenten.nl is een initiatief van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en het Nationaal Restauratiefonds

Bekijk hier de online versie.

Foto duco
Beschermde stads- en dorpsgezichten

Vorige week is een groot deel van de Rotterdamse wijk Heijplaat aangewezen als beschermd stadsgezicht. Deze status biedt een bijzondere vorm van bescherming. Sinds de invoering in 1961 zijn ruim 400 van deze gebieden aangewezen. Wat betekent dit?

lees verder
Foto detail
Verzekeren voor monumenteneigenaren

Verzekeringen kunnen u als monumenteigenaar veel zorgen besparen. Zo biedt een opstalverzekering bijvoorbeeld zekerheid bij schade door brand of storm. Er zijn een aantal aandachtspunten voor verzekeringen bij aankoop, verbouwen of restaureren.

praktische informatie
Foto duco
Westergasfabriek van 't gas af

Hoe kunt u een monument duurzaam restaureren? De fabriekspanden op het Westergasfabrieksterrein in Amsterdam laten vele mogelijkheden zien. Van ledverlichting, geïsoleerde gevels, zorgvuldig weggewerkte achterzetkozijnen, warmte-koudeopslag, zonnepanelen, tot een vergister voor organisch afval. 

laat u inspireren
Foto detail
Planetarium in Franeker: rijksmonument op weg naar werelderfgoedstatus
Eise Eisinga besloot in 1774 een nauwkeurig bewegend model van ons zonnestelsel te bouwen. Meer dan twee eeuwen later is dit planetarium het oudste nog werkende ter wereld. Gemeente de Waadhoeke en Monumentenwacht Fryslân zetten zich in voor het onderhoud van dit monument.
laat u inspireren
Foto duco
Privacyverklaring

Om deze nieuwsbrief te kunnen ontvangen, heeft u uw e-mailadres aan ons verstrekt. Ook een e-mailadres valt onder persoonsgegevens. Wij gaan uiterst zorgvuldig om met de door u aan ons verstrekte gegevens. Op deze pagina beschrijven we kort hoe we met uw privacy omgaan en wat uw rechten zijn.

bekijk de privacyverklaring
Monumenten.nl is een initiatief van het Nationaal Restauratiefonds en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Als u geen e-mail van Monumenten.nl meer wenst te ontvangen, dan kunt u zich hier afmelden.