Monumenten.nl is een initiatief van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en het Nationaal Restauratiefonds

Bekijk hier de online versie.

Foto duco
De Monumenten Community: bijeenkomst voor monumenteneigenaren

Uw monument verduurzamen? Op zoek naar historische bouwmaterialen? Monumenteneigenaren staan vaak voor praktische uitdagingen. Het is daarom prettig om informeel van gedachten te kunnen wisselen met elkaar. Op 22 september is de volgende bijeenkomst van de Monumenten Community. 

komt u ook?
Foto detail
Wat doet de Monumentenwacht

U heeft vast al eens van de Monumentenwachten gehoord. Als lid wordt uw pand regelmatig geïnspecteerd. Ook krijgt u advies over onderhoud. Jaarlijks inspecteren zo’n honderd professionele adviseurs gezamenlijk duizenden monumenten. Na elke inspectie krijgt u een uitgebreid rapport over de staat van uw monument.

meer informatie
Foto duco
Een vervallen monument in de buurt. Wat nu?

De meeste monumenteneigenaren zorgen goed voor hun huis. Toch kan het voorkomen dat een historisch gebouw in uw omgeving in verval raakt. Bij Monumenten.nl krijgen we regelmatig vragen binnen over wat men in zo’n geval kan doen. Maakt u zich zorgen over de staat van een oud pand in uw buurt? 

lees wat u kunt doen
Foto detail
Het meest gelezen op Monumenten.nl

Zoeken naar meer informatie over een bijzonder pand dat u bent tegengekomen? Het snuffelen in het Rijksmonumentenregister is een geliefde bezigheid onder onze lezers, zo blijkt. Het is de meest bezochte pagina van onze website. Wat lezen bezoekers van Monumenten.nl nog meer?

bekijk de top 5
Foto duco
De Latijnse School: bijzondere vondsten
lees het verhaal
Monumenten.nl is een initiatief van het Nationaal Restauratiefonds en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Als u geen e-mail van Monumenten.nl meer wenst te ontvangen, dan kunt u zich hier afmelden.