Monumenten.nl is een initiatief van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en het Nationaal Restauratiefonds

Bekijk hier de online versie.

Foto duco
Bijzondere interieurs in Nederland op de kaart gezet
Veel monumenten hebben niet alleen een bijzondere buitenkant, maar ook een historisch interieur dat daarmee een samenhangend geheel vormt. Het aantal wordt geschat op een paar duizend. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed lanceerde een website om de verscheidenheid van dit bijzondere erfgoed te laten zien. Kijk of uw interieur ook in aanmerking komt als interieurensemble en meld het aan.
bekijk meer
Foto detail
Visiebrief cultuur biedt toekomst voor monumenten
Eind vorige maand is de Cultuurvisie van Minister Van Engelshoven gepresenteerd met plannen voor de komende vier jaar. Een belangrijk speerpunt is het toegankelijker maken van erfgoed. Ook komt er 325 miljoen extra vrij voor erfgoed, bijvoorbeeld voor inventieve projecten of voor subsidies. Welke plannen zijn er nog meer en wat betekent dat voor u?
lees de plannen
Foto duco
Regionale Fondsen bieden brede ondersteuning
Voor de restauratie van gemeentelijke en provinciale monumenten zijn verschillende financieringsregelingen beschikbaar. De regionale fondsen bieden in de meeste gevallen een passende oplossing voor eigenaren. Met een verbreding op thema’s worden de mogelijkheden voor financiering steeds ruimer.
meer mogelijkheden
Foto detail
Van textielfabriek naar dorpje in de stad
In textielstad Tilburg is de oudste nog bestaande textielfabriek weer volop in bedrijf. Niet om wol te verwerken, maar als ‘social salon’ en werkplek voor creatieve bedrijven. Karin Bruers zorgde voor de restauratie en herbestemming van dit rijksmonument uit 1862.
lees het verhaal
Monumenten.nl is een initiatief van het Nationaal Restauratiefonds en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Als u geen e-mail van Monumenten.nl meer wenst te ontvangen, dan kunt u zich hier afmelden.