Monumenten.nl is een initiatief van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en het Nationaal Restauratiefonds

Bekijk hier de online versie.

Foto duco
Erfgoed Telt

Vorige maand presenteerde minister Van Engelshoven de beleidsbrief Erfgoed Telt. Hierin zet het kabinet zijn visie op erfgoedbeleid uiteen en maakt duidelijk wat de plannen voor deze kabinetsperiode zijn. In de nieuwe plannen staat dat particuliere monumenteneigenaren blijvend steun krijgen.

lees verder
Foto detail
Restauratiefonds verlaagt rente voor restauratie én verduurzaming naar 1%

Het Restauratiefonds verlaagt de rente van de leningen voor restauratie en verduurzaming van 1,5% naar 1%. Dit geldt voor eigenaar-bewoners van rijksmonumenten. 

lees verder
Foto duco
Posters bestellen voor Open Monumentendag
In het weekend van 8 en 9 september is het Open Monumentendag. Monumenten door het hele land openen de deuren voor bezoekers, op plekken die normaal gesloten zijn. Monumenteigenaren en -organisaties kunnen vanaf nu bij het Nationaal Restauratiefonds een eigen poster bestellen om Open Monumentendag aan te kondigen.
posters bestellen
Foto detail
Vijf tips voor monumentenonderhoud in de zomer

Het is weer volop zomer. Waarschijnlijk neemt u in dit jaargetijde vooral de buitenkant van uw pand onder handen. Maar vergeet de binnenkant niet. We helpen u vooruit met vijf tips voor typische ‘zomerklussen’. 

bekijk de tips
Foto duco
Jongeriuscomplex: droomvilla en transparant kantoor in Utrecht
De opa van Willem ter Steege was een veelzijdige ondernemer, die aan de rand van de stad Utrecht in de jaren dertig een droomvilla voor zijn gezin bouwde en een prachtig transparant kantoorgebouw voor zijn personeel. Het ‘Jongerius-complex’ heeft de rijksmonumentale status en is grondig gerestaureerd.
het verhaal
Monumenten.nl is een initiatief van het Nationaal Restauratiefonds en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Als u geen e-mail van Monumenten.nl meer wenst te ontvangen, dan kunt u zich hier afmelden.